NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Vrijedna donacija za realizaciju projekta “Džamija sa edukativnim centrom i stanom za imama” u Dubnici

... | 13. Januara 2018.
11:03
Kalesija Online

Realizacija projekta izgradnje džamije sa edukativnim centrom i kućom za imama u Dubnici je,  pri samom kraju piše na zvaničnoj stranici MIZ Kalesija

Glavni donatori projekta su sinovi i kćerka Abdullaha Muhammeda Mominaha Zuhejr, Mazin, Hani, Nebil, Mahir i kćerka Maha, te njegova udovica Faika Avad, a koje predstavlja Nj.E. Hani Abdullah, ambasador Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini.

Pored donatorskih sredstava potrebno je obezbijediti dodatnih 200.000,00 KM za uređenje vanjskih površina, kao i opremanje unutrašnjosti džamije i edukativnog centra.

Pozivajući vjernike i vjernice naselja Dubnica na činjenje hajra , Medžlis Islamske zajednice Kalesija je kao implementator ovog projekta naišao na solidno razumjevanje mještana Dubnice i već su primjetni rezultati u novčanim prilozima za gradnju nove džamije u njihovoj novoj sredini.

Potrebu za završetkom radova na džamiji i ostalim popratnim sadržajima, prva je, sa većim iznosom, prepoznala Kadira- hanuma Ajanović iz Tuzle (Simin Han), koja je  uplatila je za izgradnju džamije sa edukativnim centrom u Dubnici iznos od 5.000,00 KM, što Građevinski odbor i Radna grupa mještana za prikupljanje sredstava za objekat džamije u Dubnici veoma cijene i mole Svemogućeg Allaha da joj na oba svijeta podari svaki hajr.

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme