NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Vrijedne ruke Seljubaca: Završena izgradnja mekteba

... | 4. Decembra 2019.
19:06
Kalesija Online

Sve se može kad se vrijedne ruke slože. Vrijedni su proteklih dana bili džematlije džemata Seljublje koji su radili na završetku radova mekteba, kako bi što prije bio spreman za najmlađe džematlije. Završena je izgradnja mekteba, kao i svi propratni radovi fasada, urađena je unutrašnjost prostorija, a sve kako bi polaznici mekteba sa radošću dolazili na vjersku pouku.

Iza svih radova stoji anganžman Seljubaca koji su vrijeme i zalaganje dali u izgradnju mekteba u kojem će mekteblijama biti toplo i sigurno prilikom nastave.

“Vrijedne ruke naših Seljubaca čine nemoguće stvari, mogućim.
Da Allah ukabuli svima izdvojeno vrijeme na ovom projektu i nagradi ih Svojom nagradom. Zahvaljujemo se i donatorima, da im Allah Uzvišeni višestruko vrati”, napisano je na zvaničnoj stranici džemata Seljublje.

Navedeno je i da su donatori fasade osobe koje su u mladalačkoj i srednjoj dobi, te da će biti u svakoj generaciji onih koji će raditi i graditi za dobro svih nas.

Nisu samo mušarci, već su i hanume Seljubske bile vrijedne. One su nakon završenih radova očistile i sredile unutrašnjost mekteba. Pozitivna i lijepa priča ispisana je u ovom džematu, zajedničkim snagama džematlija i džematlijki novi mekteb je spreman za nove metkebske pobjede i usvajanje znanja kod najmlađih.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme