NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Vrijedni Križevljani u akciji pomoći migrantima u Tuzli (FOTO)

... | 15. Decembra 2019.
14:09
Kalesija Online

Proteklih 15-tak dana vrijedni narod Križevića kod Zvornika, organizovao je akciju prikupljanja pomoći migrantima koji ove teške decembarske dane provode pod otvorenim nebom pored autobuske stanice u Tuzli. Riječ je o preko stotinu migranata sa Bliskog istoka, ali i dalje.

Budući da je narod Podrinja u ne tako dalekoj prošlosti i sam prolazio slične golgote, preko udruženja koje postoji u ovom naselju, UG “PIK” (Porijeklom iz Križevića), za nepunih dvije sedmice skupljene su ogromne količine odjeće, obuće i drugi higijenskih potrepština. 

Pored toga,  zahvaljujući društvenim mrežama (messengeru) članice Udruženja istovremeno su se dogovorile da danas, nedjelja, pripreme onoliko hrane, obroka, koliko je ko u mogućnosti.

“Zaista iznenađene smo odzivom i građana i naših članica. Prikupile smo preko 200 obroka koje ćemo danas popodne podijeliti u Tuzli. U saradnji smo sa volonterima u Tuzli, te smo dogovorile da to bude u popodnevnim satima, odnosno da podijelimo ovu hranu i ostale potrepštine. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogle ovaj projekat i odazvale se na naše pozive, a ujedno pozivamo i druga mjesta, gradove i opštine da slijede ovaj primjer iz Križevića.” – govore za portal Podrinjemedia.ba aktivne članice Udruženja – Maida Miralemović i Muratović Asmira.

“Ispred Udruženja zahvaljujem svima koji podržavaju svaku našu akciju. Hvala svima koji će i u budućnosti, nadamo se prepoznati naš rad. Veoma smo aktivni i činimo sve da našem narodu pomognemo i budemo aktivni u svim sferama života. Pozivamo sve one koji žele da nam se priključe da su dobrodošli.” – govori predsjednik Udruženja “PiK” Asim Jašarević – Hako.

Zaista akcija za svaku pohvalu.


(podrinjemedia.ba/ntv.ba)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika