NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Vučić najavio autoput od Novog Pazara do Sarajeva

| 19. Marta 2017.
16:33
Kalesija Online

Aleksandar Vučić, premijer i kandidat koalicije okupljene oko SNS-a za predsjednika Srbije, obećao je tokom obilaska Sandžaka nove projekte tamošnjem, uglavnom bošnjačkom stanovništvu.

On je podsjetio da je u planu da se autoputom povežu Beograd i Čačak.

– Ali, tu nije kraj jer će od Čačka uslijediti izgradnja autoputa preko Peštera, dužine 107 kilometra, koji će Srbiju povezati sa Crnom Gorom. I to će biti spas i za Sjenicu i Novi Pazar i Ivanjicu i Arilje, što je dio Srbije koji je, rekao bih, pomalo zapostavljen i ima manje fabrika – rekao je Vučić. On je dodao da se razmišlja i o autoputu koji bi spojio Srbiju i BiH.

– Riječ je o autoputu do Sarajeva preko Požege i Užica i tako bi se spojili i Bošnjaci iz Novog Pazara sa Sarajevom i Srbi iz Hercegovine sa Beogradom – kazao je Vučić.

Na kraju je okupljenima kazao da je njegova “politika politika zajedništva, budućnosti, politika novih autoputeva, a ne ratovanja i sukoba”.
– Suviše smo krvi prolijevali da bismo smjeli da i pomislimo da to ponavljamo – rekao je Vučić otvarajući i sportsku dvoranu u Novom Pazaru.

(Izvor: faktor.ba)

Komentari

Kategorija: Društvo i politika