NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Za završetak Doma kulture i ambulante u Vukovijama Donjim 60.000,00 KM

... | 14. Januara 2019.
10:37
Kalesija Online

Za potrebe stanovništva MZ Donje Vukovije u općini Kalesija, a u svrhu rekonstrukcije Doma kulture i ambulante, danas je ozvaničen ugovor između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjegelica i Općine Kalesija, koje predstavljaju ministar Edin Ramić i načelnik Sead Džafić.

“U ovoj mjesnoj zajednici je tokom agresije boravio značajan broj raseljenih osoba, neki još uvijek žive tu. Dobili su smještaj, liječenje i drugu vrstu podrške. Ova lokalna zajednica je zaslužila našu pažnju i rekonstrukcijom infrastrukture želimo dati podršku mladima putem rekonstrukcije Doma kulture i učiniti prostorije ambulante adekvatnom za liječenje stanovništva jedne od najvećih mjesnih zajednica u ovoj općini. U tu svrhu smo izdvojili značajna sredstva i nadamo se skorom završetku i da ovaj objekat predamo na korištenje kako bi služio svojoj svrsi”, istakao je ministar Ramić


Općina Kalesija je već prije podržala ovaj projekt.

“Zaista mogu reći da mi u  Edinu Ramiću imamo prijatelja Kalesije. Na današnjem sastanku dobili smo da će Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica izdvojiti 60.000,00 KM za uređenje mjesne ambulante i Doma kulture u  Donjim Vukovijama u koju smo mi iz svog budžeta u prošloj godini izdvojili isto toliko novca.  Također, određena novčana sredstva smo planirali i u ovoj godini ali nisu dovoljna da radove privedemo kraju. Ja se nadam da će uz ovu pomoć ministra Ramića u 2019. godini jedan dio ambulante i Doma kulture biti završen i da ćemo istu zajedno otvoriti i dati je na korištenje mještanima Donjih Vukovija”, istakao je načelnik Džafić.


Iako su odobrena sredstva iz 2018. godine, zvanično uručenje ugovora je upriličeno danas zbog prezauzetosti u implementaciji projekata potpisnika ugovora.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme