NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Zabranjeno kretanje teretnih vozila na relaciji Tuzla-Kalesija-Caparde

... | 11. Jula 2018.
13:21
Kalesija Online
Povodom obilježavanja 23. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava Srebreničke tragedije:
Danas je zabranjeno kretanje teretnih vozila iznad 3,5 tone nosivosti na putevima: Sarajevo-Olovo-Kladanj-Luke, Tuzla-Stupari-Kladanj-Luke i Tuzla-Kalesija-Caparde.
Također danas, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBIH, kao i na putevima: Zvornik-Konjević Polje-Vlasenica, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica i Memići-Karakaj.
U poslijepodnevnim satima očekuje se pojačan promet putničkih vozila i autobusa na svim putevima koji vode iz pravca Srebrenice prema ostalim krajevima BiH. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju upute ovlaštenih lica.
Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.
Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.
Radovi na deminiranju terena  aktuelni su radnim danima od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak (u mjestu Prud). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.
Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Tokom dana od 09 do 13 sati zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme