NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Zahvaljujući kompaniji FinTech održano prvo druženje kalesijskih odbojkašica i odbojkaša

... | 7. Novembra 2019.
11:33
Kalesija Online

Kalesijska kompanija Fintech sponzor je dva kalesijska odbojkaška kluba, ŽOK “Bosna” i OK “Bosna” Kalesija. Tim povodom sinoć je u restoranu Polo održano prvo zajedničko druženje pomenuta dva kluba.

” Sa večerašnjeg skupa šaljemo poruku da odbojka pored rezultata koje ostvaruje dvije decenije treba da dođe do ujedinjenja, ne mislim do ujedinjenja ovih klubova nego ujedinjenja zajedničkih stavova prema Općini, Sportskom savezu i dalje. Odavde poručujemo da će doći do osnivanja Odbojkaškog saveza u Kalesiji gdje će biti pozvan i OKI Kalesija da učestvuje u svemu tako da odbojku u našoj općini stavimo na prvo mjesto, mjesto gdje i pripada” kazao je Adnan Karić predsjednik OK “Bosna” Kalesija.

Druženje odbojkaških klubova svi akteri su nazvali historijskim.

“Važna je razmjena iskustava te poboljšanje saradnje kako bismo u budućnosti napravili bolje rezultate” istakao je predsjednik ŽOK “Bosna” Kalesija Ibrahim Kurtić.

Kalesijske klubove dodatno je povezao Edin Glogić . Glogić je vlasnik kompanije Fintech, trener i potpredsjednik OK “Bosna” Kalesija, direktor muške seniorske reprezentacije BiH, čovjek koji je u odbojci oko tri godine a itekako je doprinio njenom razvoju.

“Mislim da je Edin Glogić najveće osvježenje u zadnjih deset godina za odbojku u Kalesiji. Ja mislim da njega nema u mom klubu da bi klub ima dosta slabije rezultate. On na svojim plećima sada nosi najveći teret.” dodao je predsjednik OK “Bosna” Kalesija.

Prema riječima Edina Glogića održano druženje predstavlja uvod u neku novu priču koja za cilj ima poboljšanje kvaliteta sporta i jačanje klubova koji su donosili i donose veliku radost navijačima.

U novoj sezoni oba kluba ostvaruju pobjede. Odbojkaši se nalaze na prvom mjestu Super lige FBiH, odbojkašice su ostvarile tri uzastopne pobjede a u subotu očekuje ih utakmica sa ekipom “Gračanica Fortex”.

Podsjećanja radi, u Kalesiji je zahvaljujući OK “Bosna” Kalesija održano niz turnira od kojih izdvajamo turnir u odbojci na pijesku i snijegu.

Reportažu sa prvog druženja moći ćete pogledati večeras u okviru emisije TIME OUT, koja je na programu NEON Televizije u 19:00 sati.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport