NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Zaključci tematske sjednice Općinskog vijeća Kalesija

... | 20. Septembra 2019.
17:17
Kalesija Online

Nakon pauze, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Enes Idrizović iznio je zaključke koje je donio Kolegij Općinskog vijeća

1. Pozivaju se vršioci javnog prevoza na području Kalesije (GiPS, Hankom i taksi prevoznici) da vrate cijene svojih usluga iz juna 2019. godine ili da iste koriguju.

2. Da se Ministarstvu saobraćaja TK i FBiH uputi dopis da se izmjeni postojeći Zakon o saobraćaju koji će omogućiti ulazak više prevoznika na kantonalnim linijama u cilju sprečavanja monopola.

3. Da Općinsko vijeće Kalesija donese Odluku o sufinansiranju autobuskih linija na području općine Kalesija na linijama koje nisu rentabilne i kojima prijeti gašenje.

4. Da Općinsko vijeće Kalesija od Vlade TK zatraži da obezbjedi sredstva za sufinansiranje svih mjesečnih karata učenika i studenata na području TK.

5. Da se na području Kalesije uvedu linije prema mjestima koja sada nemaju organizovan prevoz djece, a ima potrebe za tim.

6. Da Kantonalna uprava za inspekcijske poslove pojača kontrolu autobusa i vozila koja se bave javnim prevozom, te da vrši kontrolu polazaka autobusa i poštivanje reda vožnje kao i da spriječi povećan broj nelegalnih prevoznika.

7. Da prevoznici odnosno pružaoci usluga javnog prevoza poboljšaju usluge koje pružaju.

8. Da pružaoci javnog prevoza razmotre mogućnost uvođenja novih linija u kantonalnom redu vožnje u skladu sa potrebama građana, (jutarnji i večernji termini).

Vijećnici su jednoglasno usvojili zaključke.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme