NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Zaljubljenici u nogomet bajramskim turnirom nastavljaju sa pozitivnom pričom iz Podgajeva

... | 18. Jula 2020.
16:41
Kalesija Online

Grupa zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu u maju 2020.godine obnovila je odnosno uredila igralište “Glavica” u zaseoku Jelah koje pripada MZ Podgajevi. Na pomenutom igralištu koje je staro više od 60 godina mnogo je generacija provodilo vrijeme. Do prije deset godina igrao se nogomet svakog dana. Održavali su se i bajramski turniri na koje se prijavljivao veliki broj ekipa. Međutim, i u zaseoku Jelah kao i mjesnoj zajednici Podgajevi primjetan je broj smanjenja djece pa je igralište “Glavica” bilo pusto. Zahvaljujući mladim ljudima iz pomenutog zaseoka u mjesecu junu odigran je jedan turnir koji je izazvao veliku pažnju.

“Danas je odigran turnir nakon punih 8 godina, i jedan od najboljih turnira do sada. Želimo da se zahvalimo svim učesnicima. Na turniru je učestvovalo 10 ekipa, a bilo je i nesto više od 100 gledalaca. ” napisali su organizatori na stranici N.S. Glavica nakon održanog turnira.

Organizatori nastavljaju sa lijepom pričom te su sada fokusirani na organizaciju Bajramskog turnira koji će se održati 1.augusta. Prijava ekipa je na dan turnira. Svi koji žele učestvovati na turniru mogu se javiti Alenu Idrizoviću ili Dini Husejnoviću. Kotizacija iznosi 50 KM.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Sport