NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Zasjedao Izvršni odbor: Podrška Prosinečkom, potvrđena dva prijateljska meča Zmajeva

... | 9. Februara 2018.
17:50
Kalesija Online

Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, dobio je podršku članova Izvašnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza na današnjoj sjednici koja je održana u Sarajevu.

Selektor Zmajeva članovima fudbalske vlade naše zemlje podnio izvještaj o nedavnim prijateljskim utakmicama protiv SAD-a (0:0) i Meksika (0:1), te je dobio “prolaznu ocjenu”.

– Selektor je još jednom naglasio da je izuzetno zadovoljan onim što su igrači pokazali posebno apostrofirajući da imamo profesionalne i talentovane mlade igrače. Na neke od njih selektor računa i u novom kvalifikacionom ciklusu. Generalna ocjena članova Izvršnog odbora jeste da se praksa pozivanja igrača iz domaćeg prvenstva treba nastaviti, te da je njihovo ponašanje i odnos prema reprezentativnom dresu potvrda da se u našim klubovima radi dobro ne samo u sportskom segmentu, već i na pedagoškom planu – saopćeno je iz Saveza.

Usvojen je i prijedlog odigravanja dvije prijateljske utakmice A reprezentacije u martu, i to protiv Bugarske 23. marta u Bugarskoj i četiri dana kasnije protiv Senegala u Francuskoj.

Dogovoreno je i da će sjednica Generalne Skupštine FSBiH biti održana 17. aprila 2018. godine u hotelu Terme na Ilidži.

Komentari

Kategorija: Sport