NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Zatvoreno odjeljenje Klinike za dječije bolesti u Tuzli zbog zaražene medicinske sestre

... | 2. Aprila 2020.
14:38
Kalesija Online

Jedno odjeljenje Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli je zatvoreno nakon što je zaraza koronavirusom potvrđena kod medicinske sestre. Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio direktor tuzlanskog UKC-a Vahid Jusufović.

Nakon obrade 93 uzorka u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a među njima je medicinska sestra iz Klinike za dječije bolesti.

Kako je za Klix.ba potvrdio Jusufović, medicinska sestra je bila u kontaktu s ranije zaraženom doktoricom iz ove tuzlanske klinike.

“Jedno odjeljenje u Klinici za dječije bolesti, u kojem je radila ova medicinska sestra, je isključeno iz procesa rada. Svi zaposlenici tog odjeljenja su poslani kući u samoizolaciju, iako su rezultati njihovih testova na koronavirus bili negativni”, kazao je Jusufović za Klix.ba.

Higijensko-epidemiološka služba Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli provodi sve aktivnosti koje su u njihovoj nadležnosti. Također, pronalaze i prve kontakte koje je inficirana medicinska sestra imala.

Podsjećamo, Klinika za kožne bolesti tuzlanskog UKC-a ranije je zatvorena zbog potvrđivanja zaraze koronavirusom kod doktorice i medicinske sestre.

One pripadaju klasteru Medicinskog instituta Bayer u Tuzli, poznatijem kao Centar za srce.

Svi pacijenti koji trebaju medicinsku pomoć u ovoj klinici sada se preusmjeravaju u Kliniku za interne bolesti, a specijalističku pomoć putem videolinka ili nekih drugih kanala pružaju zaposlenici iz kućne izolacije.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika