NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Završena sjednica: Nije izabran predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg OV Kalesija

... | 13. Januara 2021.
18:10
Kalesija Online

 Na konstituirajućoj sjednici sa 15 glasova ZA i jednim suzdržanim glasom usvojena je Odluka o imenovanju Komisije za izbor i imenovanje: Fahzeta Valjevac (predsjednica komisije) i članovi:Edis Mešić, Mirsad Omerović, Ramiz Baručić i Ferid Hodžić.  

Fahzeta Valjevac (SDA), predsjednica Komisije za izbor i imenovanje “Utvrđeni su prijedlozi Odluke za izbor predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija”.

Prijedlozi: za predsjedavajućeg Općinskog vijeća: Enes Idrizović (prijedlozi Mirsad Omerović, Ramiz Baručić, Edis Mujanović i NBL). Za zamjenika predsjedavajućeg predloženi su: Damir Džafić (prijedlozi Mirsad Omerović, Ramiz Baručić, Edis Mujanović ), Mensur Hukić (NBL).

Izvještaj je usvojen.

Nakon što su vijećnici usvojili Izvještaj Komisije za izbor i imenovanje raspravljalo se o   o izboru predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija. Vijećnici OV Kalesija nisu usvojili da Enes Idrizović bude predsjedavajući vijeća u novom sazivu. Prijedlog Odluke da Damir Džafić bude zamjenik predsjedavajućeg OV Kalesija nije usvojen.

Sjednica je završena.

Nova sjednica bit će održana u ponedjeljak sa početkom u 14 sati., kako bi svi ovlašteni predlagači mogli dostaviti prijedloge kandidata za predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg OV Kalesija.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme