NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Zbog pritisaka da glasaju protiv dobrobiti građana Kalesije, vijećnici BPS-a napuštaju ovu stranku

| 20. Marta 2017.
19:36
Kalesija Online

Rašid Vildić, Semir Mujkanović i Jasmin Osmančević zbog kako navode pritisaka koji svakodnevno se vrše na njih od strane Regionalnog odbora Bosanskohercegovačke patriotske stranke Sefer Halilović i njenog predsjednika Mirsada Selimovića odlučili su da napuste ovu stranku, a samim tim i Klub BPS-a u Općinskom vijeću Kalesija i od naredne sjednice će da djeluju kao Nezavisni klub vijećnika.

“Posebno bi poselamio one građane koji su nam dali povjerenje i glasali za nas da uđemo u OV Kalesija. Moram da kažem da smo mi odlučili da napustimo Klub BPS-a jer je vođena neodgovorna politika Općinske organizacije prema građanima Kalesija, a vršen je na nas i pritisak. Tjerani smo da podržimo neodgovornu politiku i da glasamo protiv Odluka za dobrobit građana Kalesija”, govori za NEON Televiziju Rašid Vildić.

Vildić je mišljenja da su oni birani od građana da se bore za njih, a ne za nečije lične interese.

Ovaj potez pozdravio je i načelnik Kalesije Sead Džafić ističući da svi vijećnici trebaju da razmišljaju svojom glavom i da rade za one koji su za njih glasali i koji su im dali mandat i povjerenje, a ne za interese predsjednika stranaka.

Vijećnici Vildić, Mujkanović i Osmančević neće pristupati nijednoj političkoj opciji u OV Kalesija, ali ističu da će glasati za sve odluke koje će donijeti boljitak našim građanima i bolje sutra.

 

 

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme