NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Zbog respiratornih problema povećan broj pacijenata u Domu zdravlja Kalesija

... | 15. Januara 2020.
11:57
Kalesija Online

Zbog zagađenog zraka u Klinici za plućne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli povećan je broj hospitaliziranih pacijenata sa respiratornim oboljenjima. Zbog respiratornih problema povećan je i broj pacijenata u Domu zdravlja Kalesija, kazao je Muhamed Osmanović,specijalista za plućne bolesti i direktor JZU Dom zdravlja Kalesija za Radio Feral.

” Zimski mjeseci inače su poznati po tome da se veći broj pacijenata javlja sa oboljenjima disajnih puteva. Prilikom uzimanja anamnestičkih podataka naglašavaju nam da se te tegobe javljaju više prilikom izlaska vani. Moj savjet pacijentima koji imaju problema sa disajnim putevima, da u jutarnjim i ranim večernjim satima izbjegavaju boravak na otvorenom. “kaže Osmanović.

Direktor JZU Dom zdravlja Kalesija kaže da se sa pomenutim problemima javljaju i pacijenti kako starije tako i mlađe populacije. Posebno treba voditi računa o djeci s obzirom da su djeca zdrav i dobro podnose sve to ali toksične materije kroz dugotrajno udisanje u organizmu mogu da izazovu određene hemijske reakcije, u dugoročnom periodu i teža oboljenja.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme