NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Ženska i muška seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine domaće utakmice igraju u Tuzli

... | 4. Maja 2022.
12:05
Kalesija Online

Bosanskohercegovačka reprezentacija će se nakon prošlogodišnjeg osvajanja CEV Srebrene lige, ove godine okušati u Zlatnoj ligi, u grupi A, zajedno sa Francuskom i Španijom.

Reprezentativke će domaće utakmice igrati u Tuzli, u dvorani Mejdan. Prva utakmica protiv Španije je na rasporedu 28. maja, dok će 04. juna odmjeriti snage sa francuskim reprezentativkama.

Gostujuće utakmice odbojkašice igraju 01. juna u Francuskoj i 08. juna u Valladolidu u Španiji.

Muška odbojkaška reprezentacija će u sklopu grupe B, CEV Srebrene lige odmjeriti snage sa reprezentacijama Albanije, Sjeverne Makedonije i Rumunije.

Prvu utakmicu u borbi za Fajnal Forodbojkaši igraju 25. maja u Skopju (Sjeverna Makedonija), a tri dana kasnije, 28. maja, u dvorani Mejdan u Tuzli dočekuju albanske odbojkaše.

Treće kolo Srebrene lige, odbojkaši igraju 01. juna u Galati (Rumunija), a revanš susret ove dvije reprezentacije je 04. juna u dvorani Mejdan, nakon čega će 08. juna gostovati u Albaniji.

U posljednjoj utakmici grupne faze, odbojkaši če 11. juna dočekati reprezentativce Sjeverne Makedonije, a mjesto odigravanja utakmice će biti naknadno objavljeno.

ntv.ba/sportdc.net

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Sport