NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Zerinine cipele nose žene širom svijeta, a jedna od njih je i Amra Džeko

... | 12. Septembra 2019.
13:44
Kalesija Online

“Dajte ženi prave cipele i osvojit će svijet.”, poznata je rečenica modne ikone i glumice Marilyn Monroe. Svijet su osvojile i cipele Tuzlanke Zerine Gegić, koja je jako uspješna u modnoj industriji. U svijet mode, dizajniranja cipela i torbi odlučno je krenula 2015. godine, kada je registrovala firmu. Tada je nastao i brend “Zizza”. Ljubav prema cipelama nastala je još u djetinjstvu, a vremenom je prerasla i u želju da svijet mode postane njen životni put.

“Ljubav prema modi javila se u djetinjstvu. Sa tri godine dobila sam poklon cipele u stilu Pepeljuge. Odrastajući i ta ljubav prema cipelama je rasla i kada sam bila na studiju Ekonomskog fakulteta odlučila sam da pokrenem vlastiti biznis. Tada sam definitivno znala da ču biti u modnom svijetu”, započela je svoju storiju Zerina.

U “moru” industrijske obuće, ona je željela da ponudi kvalitetnu ručno rađenu cipelu ženama koje žive na “visokoj nozi”, ali i onim ženama koje vole ravne cipele. Prilikom pokretanja brenda “Zizza” susrela se sa nekoliko poteškoća, ali ni pomislila nije na odustajanje.

“Ručno rađenu modnu obuću niko u BiH ne radi, pa sam istražila tržište, kontaktirala dobavljače, majstore, istražila materijale, sve je to trajalo. Potrebno je dosta vremena i strpljenja da bi se pokrenuo posao, zbog cjelokupne situacije, procedura, papirologije… Najveći problem na početku je kako stupiti u kontakt sa dobavljačima, nabavka repromaterijala. Na žalost u BiH nemamo potreban repromaterijal za izradu obuće, pa uvozimo kožu iz Italije, đonove iz Srbije, kalupe iz Slovenije”, kazala je Zerina.

Njene cipele nose žene bez obzira na godine, stilom i modelom su prilagođene za sve prilike. Omiljeni par kreiranih cipela kako kaže nema, ali da su joj posebno drage prve koje je kreirala. Njene cipele prati elegancija, prefinjenost i bezvremenski stil, obogaćen detaljima koji će svaku cipelu učiniti posebnom.

Brend “Zizza” razlikuje se po mnogo čemu, svaka cipela izrađena je od prirodnih materijala, a misleći na svoje kupce kreira i cipele za žene koje imaju veće stopalo, pa brojevi se kreću od 36 do 43, što itetako znači ženama koje godinama nisu mogle pronaći adekvatnu elegantnu cipelu.

Zerinine cipele odabrala je i Amra Džeko, a do saradnje je došlo prošle godine. Amra i Senita Slipac su zajedno pokrenule web platformu Oreal Bazar gdje na jednom mjestu se nalaze bh. dizajneri iz svih oblasti, kao i tvorci raznih rukotvorina. Kupce ima u BiH, Evropi, a odnedavno njene kreacije pripadnice ljepšeg spola mogu nabaviti u Abu Dabiju. U pripremi je nova kolekcija, nove kreacije i ideje koje čekaju samo pravi trenutak kada će se naći na policama i dućanima širom svijeta.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin