NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Živiničani čuvaju tradiciju: Promovisana knjiga sa receptima iz nanine kuhinje

... | 11. Novembra 2017.
10:29
Kalesija Online

Miris tulumbi, baklave, maslanice uvijek nas vrati u djetinjstvo i u staru kućicu nane koja sprema sofru za svoje najmilije. Nane koja uvijek spremi pitu više kako neko ne bi slučajno ostao gladan.

Kako bi sačuvali od zaborava  recepte iz nanine kuhinje,u organizaciji  ljubitelja tradicije uz pomoć načelnika Općine  u Živinicama je nastala knjiga ” Tradicionalna bosanska jela sa područja Živinica”.

Knjigu potpisuju članovi KUD Modrački mornari iz Šerića, koju uređuje Mehmed Pargan, dok redakcijiski odbor sačinjavaju predsjednica Sekcije Žene za tradiciju Sanela Čičkušić, predsjednik Modračkih mornara Samir Čičkušić, te Elma Halilčević, Edin Čičkušić i fotografije Emina Imširović.

U prepunoj sali JU BKC, sinoć je održana promocija knjige koja će svakako biti jedan od čuvara tradicije, koja će pomoći da se ponovo osjeti miris naninih hurmašica.

Tokom večeri na sceni je izveden prigodan program, uz nastupe Vokalno instrumentalnog sastava Dunje, koji djeluje pri KUD Baščaršija iz Sarajeva. A nastupila je i folklorna družina Modračkih mornara sa spletom igara iz Podrinja.

Nakon promocije knjige prisutni su uživali u degustaciji jela pravljenim po receptima iz knjige.

(ntv.ba)

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin