NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Živiničanin Ismet Bojić snimio svoju prvu pjesmu “Barbika”

... | 3. Novembra 2020.
12:07
Kalesija Online

U svijetu muzike Ismet Bojić iz živiničkog naselja Zelenika polako, ali sigurno kreira prve korake, ali i uspjehe. Ljubav prema muzici rodila se prije nekoliko godina, pisajući prvenstveno pjesme za svoju dušu, nenadajući se da će kasnije njegova muzika postati dio svjetske video produkcije i ozbiljnog projekta. Muzički pravac koji je donijela rep muzika, a koju slijedi ovaj momak, potpuna je nepoznanica srednjim i starijim generacijama. Međutim, ovaj stil muzike našao je svoje mjesto kod mlađe populacije, pa tako i njegova prva pjesmu “Barbika” pokupila je simpatije kod publike, što mu daje vjetar u leđa da nastavi stvarati muziku i raditi na novim projektima.

“Pjesma je nastala sasvim slučajno i dobro je prošla kod publike. Reakcije su jako pozitivne, ima naravno i hejtera, a na sve to čovjek treba biti spreman”, kazao je Ismet, te dodao da se neće zaustaviti na jednoj pjesmi, jer već priprema nove muzičke projekte.

Tekst i muziku za pjesmu “Barbika” radio je u saradnji sa kolegom Ra Bra, DJ SILENT, a snimanje spota i izbor lokacija povjerio je mladoj ekipi iz Tuzle.

“Pripremam još pet pjesmama i jedan duet sa poznatom estradnom umjetnicom, a pjesma bi trebala izaći polovinom januara”, dodaje Ismet.

Ismet nam nije otkrio sa kim možemo očekivati duetsku pjesmu, ali je kazao da mu je želja pisati i za druge estradne umjetnike i nada se da će mu kolege pružiti podršku, jer je novi u svijetu muzike. Inspiracija ga najbolje posluži u noćnim satima, kada je sam i svoje emocije stavi na papir, a kako kaže, ima tu još mnogo pjesama koje čekaju samo pravi momenat kada će biti objavljene.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin