NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Živinice uvele besplatno savjetovanje građana

... | 14. Decembra 2019.
12:07
Kalesija Online

Gradonačelnik Samir Kamenjaković nedavno je započeo realizaciju projekta finansijskog i pravnog savjetovanje na području Grada Živinice.
Naime, riječ je o besplatnom pravno finansijskom savjetovanju svih građana Grada Živinice koji imaju potrebu za istim.

Dakle, Grad Živinice je obezbijedio finansijsko pravno savjetovanje građana potpuno besplatno, a radit će se ponedjeljkom i četvrtkom od 12 do 14 sati u Gradskoj upravi. Svi građani mogu doći u tom terminu kako bi dobili savjete koji su im neophodni.

S vezi sa tim, u utorak, 17.12.2019. godine, u zgradi Gradske uprave održat će se prezentacija navedenog projekta, te se ovom prilikom pozivaju svi građani Grada Živinice da prisustvuju prezentaciji, kako bi se svima detaljnije objasnilo šta znači ovaj projekat i šta mogu očekivati od istog.

Također, u okviru ovog projekta nedavno je u Sarajevu održana stručna obuka za pružanje usluga finansijskog savjetovanja i edukacije građana, na kojoj su prisustvovali i uposlenici naše Gradske uprave. Okruglom stolu prisustvovalo je više od 25 savjetnika i državnih službenika zaduženiih za savjetovanja i finansijske edukacije građana iz gradova Federacije BiH i Republike Srpske. Razumijevanje važnosti savjetovanja i finansijske edukacije je vrlo bitan proces za sticanje znanja na polju zaštite prava i interesa korisnika finansijskih usluga.

Kroz dvodnevnu edukaciju, predstavnici lokalnih zajednica, upoznati su sa karakteristikama i načinima rješavanja najčešćih problema klijenata u pravnom i finansijskom segmentu. Istovremeno, kroz predavanje edukatora, pružena su im osnovna znanja i vještine komuniciranja s javnostima.

Prema riječima gradonačelnika, Samira Kamenjakovića, ovaj projekat je izvanredan i jako bitan za sve , jer imam jako puno ljudi koji trebaju pravno finansijski savjet, a nisu u mogućnosti da plate pravne savjete koji su često izuzetno skupi.

“Već duži vremenski period imamo situaciju da naši građani dolaze već od ranih jutarnjih sati sa određenim potrebama koje su karakteristične kada su u pitanju pravo i finansije. Iz tog razloga smo ušli u jedan projekat gdje želimo našim građanima besplatno dati pravno finansijske savjete, različitih projekata koji su u tom dijelu okarakterisani u potrebi naših građana. Iz tog razloga pozivam građane da koriste ovo, prije svega kao alat da napravimo bolje i kvalitetnije društvo u kojem živimo”, kazao je između ostalog gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika