NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

“Život na točkovima”: Osman Jajić vozeći autobus prešao oko 5 miliona kilometara

... | 14. Januara 2020.
14:55
Kalesija Online

Po kiši, magli, snijegu, poledici ili vrućini, danju, noću i praznicima i kad svi drugi odmaraju – profesionalni vozači voze. Skoro osamnaest  godina i Osman Jajić je za volanom. Posao profesionalnog vozača izabrao je prvenstveno zbog ljubavi.  Iako život na točkovima nije lahak,  Osman kaže da kada bi ponovo birao čime će da se bavi, izbor bi ponovo bio ono što trenutno radi.

” Zaposlenik sam u kompaniji Big-Sim Halilović 10 godina. Vozim na relaciji Bosna i Hercegovina-Njemačka, Luksemburg, Belgija. Ovo je jako odgovoran posao jer voziš veliki broj putnika i moraš toga biti svjestan” kaže Osman Jajić iz Vukovija Donjih.

Vozeći autobus nailazio je na razne situacije. Viđao stravične saobraćajne nezgode. U nekoliko njih bio je onaj koji je pomogao unesrećenim. U jednoj takvoj nesreći  spasio je djevojku čiji se automobil nakon udara u kamion zapalio. Zahvaljujući Jajiću, djevojka je ostala živa. Nedavno su mediji pisali o još jednom njegovom podvigu. Pronašao je veliku sumu novca na benziskoj pumpi. U novčaniku je bio i pasoš na osnovu čega je uspio vratiti novac djevojci kojoj je isti trebao za operaciju u Turskoj. Kada su čuli za ono što je uradio, građani iz Gradačca, odakle je djevojka, došli su na stanicu kako bi mu se zahvalili za ono što je uradio.

Vozeći autobus prešao skoro 5 miliona kilometara. Najviše pređenih kilometara ima kroz Sloveniju, a najviše voli voziti putevima Austrije. Iako se za vozače vezuju mnoge priče, Jajić kaže da u njima i nema baš mnogo istine. Na svu sreću,kaže, njegova supruga nije ljubomorna ili dobro krije ali on joj ne daje povoda za to jer pošteno radi svoj posao. Od kompanije Big-Sim Halilović dobio je priznanje i nagradu za “Najažurnijeg vozača u 2019.godini”.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme