NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

“Zmajevi” u odličnoj atmosferi dočekuju duel s Lihtenštajnom

... | 5. Septembra 2019.
16:10
Kalesija Online

Naš državni tim večeras (20:45 sati) na zeničkom Bilinom polju protiv Lihtenštajna igra petu kvalifikacionu utakmicu za Euro 2020. Ako je suditi po atmosferi u zeničkoj bazi “Zmajeva”, ali i rejtingu, naša reprezentacija će se u predstojećim, septembarskim kvalifikacionim utakmicama protiv Lihtenštajna i Armenije (nedjelja – Jerevan) vratiti na pobjedonosni put. Naravno, konačan cilj je plasman na Evropsko prvenstvo 2020.

Direktan prijenos 

Nogometnu utakmicu Bosna i Hercegovina – Lihtenštajn u Zenici ekskluzivno će direktno prenositi Nova BH. Također, susret će prenositi i inozemne televizijske stanice beIN Sports MENA 6 (Afrika i Srednji Istok), C More Stream (Švedska), Cosmote Sport 3 (Grčka), Sport klub 1 (Slovenija). 

Niberg na centru

Današnji kvalifikacijski susret na zeničkom Bilinom polju sudit će Glen Niberg (Glenn Nyberg) iz Švedske. Njemu će asistirati zemljaci Danijel Varnmark (Daniel) i Joakim Amri Nilson (Nilsson). Četvrti sudija je Muhamed el-Hakim. 

Gol-razlika 23:2.

Nogometne reprezentacije BiH i Lihtenštajna do sada su međusobno odigrale šest utakmica. Naš tim ostvario je pet pobjeda, dok je jedan meč završen bez pobjednika. Gol-razlika je uvjerljivo na strani naših “Zmajeva”, 23:2. 

Cijena ulaznica

Cijene ulaznica za utakmicu u Zenici su: zapadna tribina 40 KM, istočna 30 KM, sjeverna i južna po 20 KM.

– Molimo naše vjerne navijače, simpatizere i osvjedočene prijatelje da se prilikom ulaska na stadion striktno pridržavaju uputstava za korištenje označenog ulaza na tribinu, reda i sjedišta na određenom sektoru. Mjesta su naznačena na ulaznici te je neophodno da se to poštuje – napominju iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.  

Novi brojači

Nogometni savez BiH je, shodno važećim standardima Svjetske (FIFA) i Evropske nogometne federacije (UEFA), instalirao nove elektronske brojače s elektronskim čitačima ulaznica na ulazima stadiona Bilino polje u Zenici. Nepoštovanje uputstava moglo bi izazvati nepotrebnu gužvu i dodatne procedure prilikom ulaska na određenu tribinu. 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Sport