NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Zumbul sedžade u izradi Kasmine Vejzović-Smajić

... | 25. Marta 2020.
13:13
Kalesija Online

Biti mama je najljepša i najodgovornija uloga. Svakoj mami na prvom mjestu su njena djeca, ali pored toga želi biti korisna te ispoljiti svoju kreativnost na način koji je ispunjava i doprinosi kućnom budžetu. U želji da sve vrijeme bude sa svojim dječacima ali i da radi nešto kreativno, mama Kasmina je odlučila šiti sedžade. U posljednje vrijeme se posvetila šivenju sedžada imenom Zumbul.

“One su vodootporne, spužvaste i mehke. Radim klasične, sedžade za djecu i sve one koje moji kupci požele. Najpoznatije i najpopularnije se sa motivima bosanskog ćilima” kaže naša sagovornica.

Osim što prodaje, Kasmina je bila i pokretač mnogih humanitarnih akcija a jedna od njih je i “sedžade za migrante” koji su dnevne namaze obavljali na stanici u Tuzli. Također realizovani su projekti ‘Obraduj nekoga bajramlukom’, “Sedžade za dječije mektebe”. “Zumbulima” je opremljeno nekoliko manjih mesdžida u bolnicama, studentskim domovima i školi Kurana .

Kasmina dodaje da uživa u onome što radi i Zumbul sedžade preporučuje kao poklone za najmilije.

“Zaista su mi se javljale žene koje su svoje roditelje obradovale mojim sedžadama. Kažu da su bili sretni i da je to jedan od najljepših poklona”

Zumbulke, kako ih naziva Kasmina, putovale su u razne zemlje.

“Približava nam se mjesec ramazan pa preporučujem onima koji žele nekoga obradovati da su ove sedžade stvarno lijep poklon.”

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika