NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Svečano otvoren rekonstruisani Biro za zapošljavanje u Kalesiji

... | 21. Novembra 2017.
12:07
Kalesija Online

Od 9.novembra uposlenici Službe za zapošljavanje TK- Biro Kalesija rade u novim prostorijama. Nakon što su završeni svi preostali radovi na uređenju prostorija, rekonstruisani Biro danas je svečano otvoren.

Cilj rekonstrukcije je prilagođavanje fizičkog prostora novim metodama rada koje će ovaj Biro provoditi u narednom periodu.

“Ovih dana krenut ćemo sa novim metodama rada. U daljem periodu želimo da ostvarimo što bolje odnose sa našim poslodavcima i nezaposlenim licima sa ovog područja. Sporazumom kojeg smo potpisali obavezali smo se i na novi sistem rada koji je prepoznatljiv i na Zapadu a to je prvenstveno što bolja komunikacija sa našim poslodavcima i nezaposlenim licima”-kazao je direktor JU Službe za zapošljavanje TK Senad Muhamedbegović

Rekonstruisanje Biroa za zapošljavanje u Kalesiji svakako će doprinijeti boljem kvalitetu usluga pomenute službe.

” Prije nekoliko mjeseci Zavod za zdravstveno osiguranje otvorio je svoje kancelarije slične ovima. Mogu poručiti Kalesijcima da će u nekih 15 do mjesec dana biti gotova i šalter sala za korisnike CIPS-ovih usluga. Želim da što manje građana bude u prostorijama Biroa, da ih što više nađe posao”- kazao je načelnik općine Kalesija Sead Džafić.

JU Služba za zapošljavanje TK u saradnji sa Vladom Švicarske, Ambasadom Švicarske u BiH i kompanijom GOPA  uključujući rekonstrukciju prostorija Biroa u Kalesiji, rekonstruisala je do sada Biroe u pet općina Tuzlanskog kantona.

“Kada je Služba za zapošljavanje ušla sa svojim planom rekonstrukcije Biroa dali smo apsolutnu podršku, i Skupština kantona i Vlada TK a sve radi stvaranja boljih uslova zaposlenima u Službi kako bi mogli ostvariti bolju komunikaciju sa građanima odnosno osobama koje traže posao.”-kazao je predsjedavajući Skupštine TK Senad Alić

Vrpcu su presjekli načelnik Općine Kalesija Sead Džafić, direktor JU Služba za zapošljavanje TK Senad Mahmudbegović, direktor GOPA-e Ranko Markuš i predsjedavajući Skupštine TK Senad Alić.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme